Skip to content
Стихията отнесе камион Северозападна България /ВИДЕО/

Стихията отнесе камион Северозападна България /ВИДЕО/

Дъждът увреди улици и тротоари във Враца и в други населени места в Северозападна България. На места дъждът достигна до 105 л/кв. м.  Община Враца обяви частично бедствено положение за града и квартал “Бистрец”.

Advertisements

От село Вършец бе разпространен клип, на който се вижда, как камион изчезва в дере. Машината бива отнесена от придошлата вода.

Най-засегнат от интензивните валежи във Враца е квартал “Бистрец”, където улиците са разкопани след приключилия воден цикъл.

Обилната дъждовна вода е отнесла част от инертните материали, с които са запълнени изкопите. Почти метър са дълбоки самообразувалите се канали, които се изливат успоредно на бордюрите. На много места в тях частично са пропаднали паркирани автомобили.

Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щети и отводняването на проблемни участъци. Същевременно, от началото на седмицата, служителите на общинското предприятие почистваха дъждоприемни шахти в града.

Преустановено е движението по бул. “Васил Кънчов” (посока София), в района на кръстовището с ул. “Георги Апостолов”. В момента екипите работят по отвеждането на водата.

Затруднено е движението и по пътя за пещера Леденика. Служители на местната администрация извършват огледи по места, като непрестанно се следят и нивата на речни корита и язовири на територията на общината.

В други части на Северозападна България също има щети.

Мазетата на няколко къщи в село Чупрене, област Видин са наводнени. На място има екипи на пожарната, които отводняват. Хората разказват, че след това водата отново прониква.

Местната река също е придошла.

В село Вършец улици са наводнени, а от силата на водата бе отнесена и машина.

Кадри бяха разпространени от очевидци в мрежата.

Автор : Glas.bg