Skip to content
Да си забравиш телефона за един час на морето в Несебър

Да си забравиш телефона за един час на морето в Несебър

Да си забравиш телефона за един час в квартирата на морето ,които час се превърна в няколко часа.

Advertisements

Е това беше най-дългия час от живота ми в последните 10 години .Станах рано сутринта и реших да отида до баничарницата за закуски а после до магазина в Несебър .Облякох се лекичко нали сме на море , тъй като съм за втори път в Несебър и не го познавам много ,реших да взема колата за по-бързо ушким .Да добре тръгнах по улицата надолу в кв.”Черно Море” страхотен квартал ,казват му “Квартала на Богатите” както и да е ,та така де тръгнах на долу ,бавничко оглеждам се все пак ,тога чух силно бибипкане зад мен някакъв Бус ми даваше зор ,веднага се дръпнах плътно в дясно ,но не видях ,че има наредени палети с плочки ,явно нещо се строй .

Така шибнах се в една от тях и ми се спука гумата на колата .Чудесно страхотно просто деня започва супер ,помислих си аз и инстинктивно тръгнах да си търся телефона да потърся помощ ,да ама не бях си го забравила в квартирата . Супер ,кво прайм ся ? Оставих колата със спуканата гума и тръгнах пеша да търся помощ ,не след малко вървейки надолу по улицата две коли се удариха пред мен ,беше лекичко ,но аз веднага реших да снимам ,това е сензация . Ще снимаш ама друг път телефона е в квартирата ,няма на кой да се обадиш няма и какво да снимаш ,казах си и продължих надолу ,не щеш ли пред баничарничка и имаше опашка ,значи е оборотна .Дай да си взема сега ,че после няма да има като се върна ,взех няколко банички и боза .Реших да попитам жената там ,беше много любезна .Веднага ме упъти и намерих сервиза за гуми в Несебър момчето веднага ми обърна внимание и каза ,че след 30/40 минути ще се освободи и ще приберем колата за да смени гумата .

Добре ама какво да правя 40 мин ? Отивам до магазина ,като слизах надолу мярнах Т-Маркет викам си отивам там да убия време .Пред Т-Маркета съм ще влизам ,и на вратата хоп едно старо гадже ,е не не може да бъде .Той ме позна и ме заговори докато мятах чантата с баничките ,искаше да се видим и ми каза телефонният си номер ,попитаме имам ли къде да пиша ,аз казах, че помня ,и през цялото време в магазина си повтарях номера докато съвсем не го забравих . Купих си някой неща и тръгнах към сервиза .Момчето ме чакаше и веднага отидохме с неговата кола да вземем моята ,чудесно ама не помня къде я оставих . След 30 мин обиколка аз не можах да я видя и се притесних ,че губя времето на човека . Той ме успокой и се сети ,че може да са я репатрирали ,паяка в Несебър да я е взел .Отидохме до наказателния паркинг и наистина беше там ,защото е пречила на движението и някой се е обадил .Платих си една хубава глоба и я взехме ,след като я смениха гумата .Дойде момента за плащане ,и след всичко това не ми бяха останали много пари ,а не ми стигнаха за сметката на майстора .

Почувствах се ужасно зле и помолих момчето да дойде с мен до квартирата за да му платя . Нямаше избор и тръгна с мен ,след час обикаляне си намерих квартирата ,вече имаше поставен туба от 10 л за минерална вода “запазено място” карай намерих един ъгъл и спрях . Когато влезнах нямаше никоя от моите приятелки ,нямаше го и телефона ми и чантата ми с всичките ми документи и пари .Защото приятелките ми се бяха притеснили и отишли с телефона и чантата ми в РПУ Слънчев бряг за да ме пуснат за издирване . Беше станало вече 16:00 часа когато се прибраха от РПУ то аз и момчето ги чакахме на улицата. Това беше най – кошмарният ми ден в живота ,никога няма да си оставя телефона вече 🙂

Автор : И .Костадинова

Без Редакторска намеса :

За шофьори /Несебър/