Skip to content
Маскирани данъчни дебнат по морето

Маскирани данъчни дебнат по морето

Стотици данъчни ще бъдат командировани по родното Черноморие тази година, за да следят за укриване на приходи от страна на ресторантьори, хотелиери и туроператори.

Advertisements

Под активно наблюдение ще бъдат поставени над 2000 обекта по крайбрежието, ще се извършва всекидневен мониторинг на борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки. Служители от звеното за фискален контрол ще извършват изненадващи проверки на хотели, ресторанти, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти.

От НАП отново ще използват дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си за откриване на рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните. В рамките на кампанията  при извършването на контролни покупки активно ще се прилага способът „таен клиент“. Данъчните инспектори ще извършват и явни наблюдения, при които в рамките на няколко дни в реално време се следят продажбите и резултатите се сравняват с предходни периоди. При установяване на сериозни нарушения, водещи до умишлено ощетяване на бюджета, санкциите ще бъдат прилагани в цялата им строгост.

По време на кампанията ще се следи и дали сезонните работници са назначавани с договори, както и дали работодателите не ги ощетяват по отношение на работно време и заплащане.

Източник: НА МОРЕТО.БГ