Skip to content
Арестуваха “викачи” за наркотици в Слънчев бряг

Арестуваха “викачи” за наркотици в Слънчев бряг

Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. „викачи по заведенията” бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър.

Advertisements

При проведената специализирана полицейска операция в района до един от известните бийч барове за съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима

мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България.

Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане.

Намерени и иззети са : 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки, реагиращи на екстази, вещо укрити в тайник на плажа.

Схемата е следвала следни стъпки – първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”,

осигуряващи спокойствие по време на сделките.

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура – Бургас. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на  отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление – Несебър.

Пише :Грамофона.бг