Skip to content
Времето в петък страшна жега по Черноморието

Времето в петък страшна жега по Черноморието

Времето по Черноморието

Advertisements

target="_blank"

Очакваме предимно слънчево, чудесно време за плаж. Температурите постепенно ще се повишат и ще са между 28-30°С. Морската вода ще е около 24°-25°.

През следващите дни Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен пренос на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На много места се очакват стойности около 33- 37°С. Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, защото топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето. През следващите часове се повишава и индекса от пожароопасност.

През нощта срещу петък над по-голямата част от страната ще се задържи ясно и тихо. Вятърът ще утихне и ще се обърне от североизток. Минималните температури също ще се повишат и ще са между 14-18°С. Само в София и Перник те ще са около 12°С

През деня ще е предимно слънчево и топло. Очакваме чудесно време за разходки и туризъм. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще се повишат и ще са между 30-33°С, по-високи в Дунавската равнина и  Южна  България – до 34-35°С.