Skip to content

Десети ден, чадърите са на плажа в Несебър въпреки нареждането да се премахнат /ВИДЕО/

Днес около двадесет представители на будното несебърско общество проведохме групово посещение на станалият позорно известен плаж под южният парк.

Advertisements

Десети ден, откакто хотелиерът-приватизатор Радостин Дачев своеволно и незаконно разположи шезлонги и чадъри на естествено формираната плажна ивица, където гостите и гражданите на община Несебър доскоро плажуваха свободно и необезпокоявани.

Тридневноят срок, даден му от вече бившия областен управител на Бургаска област, за доброволното им премахване, изтече преди пет дни.

През тези дни, ние редовно фотографираме плажа рано сутрин и потвърдихме опасенията ни, че хотела ще запазва с хавлии шезлонгите.

Днес те са все още тук и вместо спокойствие и удобство, водят със себе си конфликти между гости на “SOL Marina Palace hotel и свободно плажуващи хора.

Основният проблем е в това, че от рецепция уверяват гостите си че ги очакват запазени за тях чадъри и шезлонги с логото и името на хотела върху тях.

➡️Във видеото може да чуете как един от туристите твърди, че от хотела му е казано, че шезлонгите и чадърите влизат в цената на стаята му.

➡️Има и разказ на възрастна дама, която сподели как е била грубо конфронтирана от гост на хотела.

маше и посещение от страна на полицията. ?За щастие, от тяхна страна срещахме разбиране относно казуса и възникналите ситуации.

Напрежението расте, гражданското недоволство – също. От Община Несебър няма и помен, сякаш тези събития не се случват в Несебър и не с техните граждани и гости.

Надеждата остава новият областен управител Проф. Мария Нейкова да въдвори волята на закона час по скоро, за да не се сбъдне заканата на хотелиера: “категорично няма да махна шезлонгите! Те ще останат до края на месец август!”

Аплодисменти на всички, които днес на плажа отстояха гражданската си позиция.

Ние продължаваме, присъединете се и Вие.