Skip to content

Спасители “отупаха” пияни поляци в Слънчев бряг /ВИДЕО/

Силното вълнение през последните дни е причина за множество  конфликти между спасители и плажуващи, които не спазват флаговата сигнализация, нито указанията на спасителите. Клип, който се върти в социалните мрежи показва сблъсък между полски туристи и спасители на плаж  в Слънчев бряг, точно заради не спазване на нормите за безопасно плажуване. Видеото е от понеделник. След сблъсъка се е наложило туристите да дават обяснение в полицията, а спасителят, на който те са хвърлили пясък в очите да търси медицинска помощ.

Advertisements

Концесионерът на плажа Кирил Спасов, който не е бил на мястото на инцидента, но му е докладван случая коментира за „Черноморски фар“: „На  този пост са били две момичета, които повече от час са свирили на въпросната компания, която по никакъв начин не се е подчинила на червения флаг, който означава забрана за влизане във водата. Намесил се е колегата им от съседния пост. Спасителят е навлязъл във водата и той, за да ги прикани да излязат, за да не се стигне до инцидент. При което е хвърлено пясък в очите на спасителя. Момчето е още със зачервени очи, въпреки промивките, които му са направени.  Спасителят е бутнат също и са се намесили и други негови колеги. Но сбиване няма. Дори плажуващ на същото място българин обясни и пред телевизионни камери, че полските туристи са били пияни и той се е изместил с децата си по-далеч от тях“.

Концесионерът подчерта, че от няколко години само чуждестранните туристи не се съобразяват със сигнализацията и безопасното къпане в морето. „Поляци, украинци, чехи са недисциплинирани. Не обръщат никакво внимание на спасителите и техните забележки. Пресен пример – малко по-късно, на съседния плаж, при подобна ситуация, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири пак много пъти и с жестове ги подканва да излязат от водата.  От страна на плажуващите получава като отговор неприлични жестове. Минути след това, тримата започват да се давят. Двама от тях са спасени, за съжаление има и един удавен“, казва Спасов.

Във връзка с инцидента с полски туристи, възникнал в свободната зона на плажната ивица пред Кико бар в Слънчев бряг в понеделник  следобед, от пресцентъра на ОД на МВР коментират: „В РУ – Несебър е образувана проверка, като са свалени обяснения от полските туристи и са получени видеа от свидетели на случилото се. Установена е самоличността на спасителите, сочени от туристите за участници в инцидента. Очакват се медицински свидетелства от пострадалите поляци за установяване на получените телесни увреди. Събраните до момента данни са докладвани в районна прокуратура Несебър“.