Skip to content

Огромни мъртви риби ” изплуваха”в река “Ахелой”/ВИДЕО/

За замърсена вода и измряла риба в Ахелой , сигнализираха граждани .В река “Ахелой” е някакъв ужас плуват еднометрови умрели риби , тинята е ужасно много а замърсената вода мирише страшно ,това се случва от близо двадесет дена казват те. Ако не се вземат мерки ще стане ужасно !

Advertisements

Десетки измрели риби в река Ахелойска притесниха хората от града. Според свидетели, рибата е започнала да измира още преди двайсетина дни. В момента около устието на реката мирише лошо, а повърхността е буквално заблатена.

„Вариантите за подобно нещо са два – или токсично замърсяване, или заради цъфтежа на водораслите е изчерпан кислородът. Съдейки по кадрите, най-вероятно става въпрос за липса на кислород“, коментира експертът от „Биоразнообразие“ Спас Узунов.

За измирането на рибата е уведомена и регионалната екоинспекция. От РИОСВ Бургас обясниха, че на място вече е изпратен екип, който да провери какво се случва.

Местни хора подозират, че масовото измиране на рибата може да е предизвикано и от изливането на отпадни води в реката.

Ето и част от коментарите : Това е така защото няма кой да поеме отговорност за почистването на коритото на реката което е затлачено на максимум. Абсолютен блатарник сме отвсякъде и туй то, да не казвам лайнярник че малко грубо звучи.

: Преди 35 години ловях риба от моста и познавах всяко кътче на тази река ..асега е зарита със мръсотия от така нареченият град .ако затворят всички септични канали .които се вливат във реката .даде почисти коритото от отпадъците може би пак ще се вдъхни житото за поколенията след нас.съжалявам жалмие дая гледам така

: