Skip to content

В катастрофата на магистрала “Тракия”, има загинало дете

Инцидентът е станал при 264 км на АМ “Тракия” в посока Бургас. 

Advertisements

Автомобил е напуснал пътното платно и се е обрърнал, след което се запалил. Екипи на пожарната от Сливен и Нова Загора пътуват към мястото на инцидента.

Трафикът се осъществява по обходен маршрут от пътен възел “Нова Загора” – Сливен – АМ “Тракия”.

По последна информация от АПИ – Временно е ограничено движението в изпреварващата лента, при км 264 на АМ “Тракия”, в посока Бургас, в района на Скобелево, поради ПТП. Трафикът се осъществява в активната и аварийната лента.

Поредният тежък инцидент на аутобана е станал около 16 часа в района на 264-ия километър, съобщиха от МВР. Колата е изгоряла напълно. На място са изпратени екипи на полицията, Спешна помощ и пожарната, включително от Сливен и Нова Загора.

Пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни, че в изгорялата кола е открито телцето на дете. 

“Главният секретар на МВР ми докладва случая точно преди да вляза в студиото – по първоначални данни водачът е загубил контрол на магистрала “Тракия” и колата е самокатастрофирала, като се е ударила в мантинелата. Възникнал е пожар, на мястото са отишли частите на пожарна и аварийна безопасност, които са го изгасили, но в нея за съжаление е бил намерен труп на детенце. Няма данни за момента за други пострадали”, обясни Демерджиев в предаването “Лице в лице”.

По първоначални данни в автомобила са пътували осем души – четирима възрастни и четири деца. Останалите пътници са успели да излязат невредими.