Skip to content

Веднъж се живее”, си каза Бил Гейтс и резервира апартамент във Велинград

11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Advertisements

“Веднъж се живее”, си каза Бил Гейтс и резервира апартамент във Велинград за Нова година”. Това е един от най-популярните постове в социалните мрежи, свързани с новогодишното предложение на известния 5-звезден хотел.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

“Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград – минералната вода”, обясни мениджърът на хотел Анна Божкова по “България он еър”.

“Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията”, смята председателят на СХР “Велинград и Западни Родопи” Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини.

“Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите”, коментира Божкова.

“Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма”, каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Проверка на Bulgaria ON AIR показва, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.