Skip to content
Чужденци и софиянци се местят в Несебър, наплива е голям

Чужденци и софиянци се местят в Несебър, наплива е голям

Общината дава по 2000 лв. за всяко новородено

Advertisements

Когато има ясно поставена цел, резултатите не закъсняват, казва несебърският кмет Николай Димитров. Морската община се оказа сред 5-те у нас с нарастващо население.

Да живееш в Несебър е гордост, казват местните. И с основание, защото малцина са тези, които отиват на гурбет в чужбина или в големия град. По-голямата част от населението се занимава с туризъм и търговия, които носят добри доходи. Сезонът не е само през горещите юли и август, а започва от май и свършва през октомври. Туристи – предимно българи и румънци, има и през останалото време на годината заради чара и историческите забележителности на града. Той е единственият в България под закрилата на ЮНЕСКО и е съумял да използва максимално статута си.

на калдъръма, тесните улички и църквите.

На територията на общината се намира Българската Ривиера от Елените до Равда, в която попада и най-големия курорт у нас – Слънчев бряг. Това е голяма крайбрежна агломерация с огромна леглова база, която дава препитание на много хора, включително и на българи от вътрешността на страната, като персонал на хотели и ресторанти.

В Несебър има доста богати хора, собственици на хотели, ресторанти и атракциони. Благосъстоянието им личи по луксозните къщи и кооперации, които не са остров сред нищета, а повсеместно. Както и по скъпите коли по улиците.

Чисти и здрави улици без дупки, денонощно осветление на обществени места, добре поддържани сгради. Усещането е за