Skip to content
За една нощ спират движението на границата с Турция

За една нощ спират движението на границата с Турция

На всички гранични пунктове на българо-турската граница ще бъде преустановено преминаването на моторни превозни средства от 22 часа днес до 6 часа на 30 октомври. Причината – актуализиране на информационните системи от турска страна, посочват от МВР.

Advertisements

Ограничението се отнася за всички видове превозни средства, в двете посоки на трите гранични пункта с България – Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

Според информация на сайта на МВР на границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП “Русе”, ГКПП “Видин”, ГКПП “Никопол” и ГКПП “Кардам” за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/”Липница“ и „Крушари”/”Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа. На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През съвместните гранични пунктове „Златоград“/ „Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси, съобщава БТА.

На границите със Сърбия и с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.