Skip to content
Сиромашкото лято ни напусна официално и ни предстои динамична седмица

Сиромашкото лято ни напусна официално и ни предстои динамична седмица

Сиромашкото лято ни напусна официално и ни предстои динамична седмица, защото през първите дни времето ще ни държи в есенна обстановка и до края на седмицата е възможно зимата да „почука“ на вратата ни.

Advertisements

Температурите ще се понижат доста, каза синоптикът Александрина Янкова .

Тя сподели, че до четвъртък ще усетим чувствителното захлаждане.

До сряда ни очакват повече мъгли и ниска облачност, а в средата на деня – повече слънчево време. Температурите ще са в интервала между 15 и 19 градуса. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски.

В петък вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлуе по-студен въздух, който ще понижи температурите.

Тогава е възможно да има и превалявания в населените места, границата между дъжд и сняг ще е под 1000 метра надморска височина.

Все по-често вече ще се радваме на снежните картини, въпреки че дългосрочната прогноза за зимата е с 1-1,5 градуса по-топла. А над Балканите обстановката ще се нормализира, валежите ще спират и ще преобладава разкъсана облачност.

В Гърция имаше доста тежка обстановка, отново наводнения. Много от магазините са под вода, няма сериозни материални щети, подчерта синоптикът.

Янкова добави, че захлаждането ще е краткотрайно.

Към средата на месеца ще се редуват по-топли и по-студени дни.

Няма да има толкова валежи, повече ще преобладават слънчевите дни. Към края на ноември температурите ще паднат вече по-чувствително и захлаждането ще продължи по-дълго, твърди Янкова.

Още:

Зимата се завърна по планините. На връх Мусала вече заваля първият сняг за сезона, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Синоптиците очакват типична есен в следващите дни – с мъгли сутрин и слънце следобед. Все още са възможни слаби ръмежи в някои северозападни райони, където и облаците ще се задържат почти през целия ден.

Дневните температури днес са между 14 и 19 градуса, в планините – от 6 до 12.

През нощта и във вторник до обяд облаците за кратко ще са повече с възможни слаби превалявания в западната половина на страната. В сряда и четвъртък ще е мъгливо сутрин, но слънчево следобед. Дневните температури ще достигат 18-19 градуса в традиционно топлите райони.

От петък ще започне да нахлува по-хладен въздух от северозапад.

Не изпускай тези невероятно изгодни оферти: