Skip to content
Случая със Сашко от Перник става все по-заплетен ! Обвиняват баща му в убийство

Случая със Сашко от Перник става все по-заплетен ! Обвиняват баща му в убийство

Скандално видео от кръстосан разпит на бащата на изчезналия Сашко от Перник потресе социалните мрежи. В специално създадена фейсбук група е публикувано живо включване на доброволци, които са отишли при родителя.

Advertisements

Те засипват човека с въпроси да разкаже хронологията на изчезването на детето на обратно, защото „така една лъжа най-лесно лъсва“. Друга дама пък директно пита:

„Уби ли го? Масово се коментира, че вие сте закопали собственото си дете“, нареждат „помагачите“.

Бащата казва „Искам да припадна. Не мога да си намеря детето, което ми е най-важното нещо“, казва родителят.

Продължават въпросите с кого е говорил и твърдения с кого говори.

Във видеото се чува и глас на жена, която пък се възмущава на „помагачите“. „Човекът си търси детето, а ти го питаш малоумен ли си, ти малоумен ли си“.

След публикуване на видеото се заредиха коментари на потребители, че това е недопустимо поведение към баща, който си е загубил сина.

В същото време без резултат тече издирването на 12-годишното момче с аутизъм. Мащабна самоорганизация на доброволци тече в социалните мрежи. Над 6 хиляди души споделят информация за издирването във Фейсбук групата „Да намерим Сашко“.

Освен местни хора, доброволци от страната пристигат в града и се включват в търсенето. В социалните мрежи непознати хора се организират от София и други градове на страната, за да могат заедно да се придвижват към мястото на издирването.

Претърсват се познати места на детето и входове на кооперации. Доброволци претърсват района и с лична техника и дронове. Освен местната полиция и власти, в търсенето се включиха и спецчасти, за издирването са изпратени подкрепления и хеликоптер, дронове, термокамери и специално обучени кучета.

Няколко сигнала, че момчето е намерено, не се потвърдиха в рамките на деня. Според различни очевидци, Александър е бил в центъра на града, където е и домът му. Детето е облечено със сиво яке и носи розова играчка. През деня подобна играчка беше открита, но родителите са категорични, че не е същата, с която е бил Сашко. Намереният сив суичър също не е неговият.

Според споделеното, детето, което вече вероятно е много изморено, гладно и премръзнало, обича кроасани, но едва ли ще отговори на викове и ще се страхува от непознати.

Последният сборен пункт на доброволците е при 6то училище. От полицията са помолили да не се качват повече доброволци на Профилакториума, тъй като там са Специалните части и доброволците биха попречили. Призивът е да се обхождат кварталите, паркове и града като цяло.

Александър изчезна вчера към 16 часа, докато е бил на разходка с баща си. Работи се и по версия