Skip to content
Държавата дава 7 млн. лева за ремонт на пътя Медово – Бата – Страцин

Държавата дава 7 млн. лева за ремонт на пътя Медово – Бата – Страцин

С Решение на Министерски съвет са предоставени  7 млн. лв. за ремонт на пътя Медово – Бата -Страцин в община Поморие. Това съобщи областният управител проф. Мария Нейкова по време на участието си в заседанието на Общински съвет Поморие. Финансирането на проекта се осъществява в рамките на бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за 2022 г.

Advertisements

Проф. Нейкова уточни също така, че вече има напредък по процедурите за обезщетяване на лозарите, които пострадаха при бурята от 17 септември. Темата е приоритетно работена по настояване на областния управител и вече е на етап подготовка на указания за предоставяне на утвърдените 2.3 млн. лева държавна помощ.

Пред местния парламент областният управител сподели и свършеното за община Поморие през последните 2 месеца. До няколко седмици ще бъде финализирана процедурата по прехвърляне на бившето военно поделение в местността „Хонят“ на Общината. Сградите и терените ще се ползват за решаване на логистичните проблеми на общинските предприятия в Поморие.

Казусът, търсил решение доста време, е придвижен със съдействието на областния управител по искане на кмета Иван Алексиев, така че процедурата да приключи срочно. В подобно забавяне между редица администрации преди намесата на областния управител е и процедурата по регистрация на лодкостоянка в град Ахелой.

„Само за два месеца държава и Община успяхме да свършим редица задачи, изостанали във времето. Изводът е, че работата в дух на взаимодействие и принципност води до резултати. Затова и моят призив пред вас и пред всички местни и държавни органи е за разумност, градивност и решения, водени от обществения интерес”- каза областният управител в заключение. Тя призова за бързи решения по проблемите на здравеопазването в общината, както и за осигуряване на общинско помещение за патриотичната дейност на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.