Skip to content
Шофьор влиза в затвора след нарушение!

Шофьор влиза в затвора след нарушение!

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А.П., на 49 г. Той е признат за виновен за това, че на 02.08.2022 г., в Пловдив, при управление на лек автомобил “Тойота“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители – престъпление по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Advertisements

А.П. е осъден и за това, че на същата дата и място управлявал лек автомобил “Тойота“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и марихуана – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

А.П. е признат за виновен и за това, че на 02.08.2022 г., в Пловдив противозаконно попречил на органи на властта – двама служители от ОД МВР Пловдив, да изпълнят задълженията си – да извършат проверка на документите му за самоличност и на тези за регистрация на лекия автомобил – престъпление по чл. 270, ал. 1  от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на А.П. наказание от 10 месеца “лишаване от свобода“ при първоначален “общ“ режим, което е едно общо наказание за трите деяния, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 8 месеца. А.П. е признал вината си. Наказанията са наложени след споразумение, одобрено от Районен съд Пловдив. Определението на съда е окончателно.