Skip to content
Момчетата които намериха Сашко не искат наградата

Момчетата които намериха Сашко не искат наградата

Открилите Сашко. Делтапланеристи, казват, че не искат парите от наградата: “Детето е боец, пари никой не иска, ние сме от първата нощ, а не когато обявиха парите” Тези хора са герои. Най – накрая намериха Александър след толкова много дни вече ,повечето хора бяха изгубили надежда и всички очаквахме най-лошо ,но тези двама Герои намериха Александър.

Advertisements

„Детето е оцеляло, защото се борило. През цялото време то е било в планината. Мястото, където го открихме, е дълбоко дере. Детето е било в безпомощно състояние, борило се е. По външния му вид си личи, че се е движело – мръсен, изтощен, гладен. Дадохме му вода и го сгряхме. Планината може да е майка и мащеха, в случая е била майка”, каза Милко.„Респект към детето! Оцеляло е само, ние само му помогнахме да се прибере. Той е боец!”, добави още спасителят.

Първото, което детето казало, е да поиска вода.Човекът, който първи е видял Александър, е Веско. За този миг каза: „Не можах да повярвам. Пет секунди стоях и го гледах. В момента, в който видях, че си пое въздух и мръдна, извиках едно момче до мен, за да го завием и затоплим”, сподели мъжът.