Skip to content
Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол

Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол


Съдът остави в ареста обвинения от прокуратурата за получен подкуп началник от „Гранична полиция“

Advertisements

Служителка на ОД на МВР-Кърджали е хваната с близо 3 промила алкохол, съобщава Дарик, като се позовава на прокуратурата.

На 21 ноември е бил спрян за проверка автомобил. Колата, управлявала 41-годишната жена – държавен служител в Областната дирекция.

При извършения химически анализ на дадената кръвна проба е установено наличие на 2,75 промила алкохол. Жената е задържана за срок от 24 часа.

Тя е управлявала автомобил, собственост на неин близък.  Продължава разследването по делото под надзора на прокуратурата.

В същото време стана ясно, че Софийският апелативен съд оставя в ареста обвинения за получен подкуп от 2000 лева началник на сектор в Главна дирекция „Гранична полиция“ в МВР. Това съобщиха от прокуратурата. Решението е окончателно.

Случаят е от 11 ноември. Първата инстанция наложи задържане под стража на висшия полицай, а сега апелативният съд потвърди определението, след като разгледа жалбата на обвиняемия.

Според прокуратурата мъжът е поискал подкуп от 2000 лева, за да извърши служебните си задължения по обществена поръчка по пряко договаряне. Търговското дружество, което е участвало в процедурата, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната.