Skip to content
Новогодишният камион на Coca-Cola пламна и изгоря

Новогодишният камион на Coca-Cola пламна и изгоря

В Букурещ изгоря известният червен камион от рекламата на Coca-Cola. Автовлакът е сериозно повреден и не подлежи на ремонт. Това съобщава румънският канал Digi24.

Advertisements

Новогодишният камион на Coca-Cola се движел по магистрала Гюргево в покрайнините на румънската столица и се запалил в движение. Огънят е тръгнал от полуремаркето му и бързо е обхванал целия автовоз.

Камионът “Кока-Кола” е спрян, а шофьорът е излязъл от кабината без проблеми. Екипи на пожарната бързо са пристигнали на мястото и са загасили колата. В момента се установяват причините за пожара, като една от версиите е късо съединение на LED осветлението.

Известните червени камиони на Дядо Коледа на Coca-Cola бяха представени за първи път в новогодишна реклама на напитката през 1995 г. В същото време се появи и слоганът “Празникът наближава”.

Първоначално рекламата на Coca-Cola беше показана в Съединените щати, но до 1998 г. вече беше видяна в 100 страни. Той се оказа много популярен, поради което оттогава камионите на Coca-Cola редовно се появяват по света за новогодишните празници.