Skip to content
Автомобил блъска жена с бебе на ръце на пешеходна пътека /ВИДЕО/

Автомобил блъска жена с бебе на ръце на пешеходна пътека /ВИДЕО/

Неприятният инцидент се е случил в столицата.

Advertisements

Видео, публикувано в социалната мрежа Фейсбук, показва как автомобил блъска жена с бебе на ръце на пешеходна пътека. Инцидентът се е случил на 13 декември в столицата.

От кадрите е видно, че автомобилът, който блъска жената с детето, е Toyota Lexus. Луксозното возило вероятно е на български гражданин с дипломатически статут към други държави, тъй като регистрационната табела е червена на цвят, а номерът на автомобила започва със СС. Видно е още как бебето си удря главата в земята след удара от автомобила, тогава жената става от пътното платно и се връща на тротоарната зона. Шофорът, блъснал жената, слиза от управляваната от него кола и притича към пострадалата. Други шофьори, присъствали на мястото на инцидента, също слезнаха от колите си.

Няма данни относно това дали детето е пострадало при инцидента. Не е ясно и защо се стигнало до неприятната случка – шофьорът вероятно се е занимавал с нещо друго, вместо да следи пътя.

Надежда Тодорова, коментираща публикуваното във Фейсбук видео, написа, че следва да се даде гласност на ситуацията от различни гледни точки.

“1/ Невнимателните и несъобразителни шофьори, неспазващи закона, които без съмнение подлежат на санкции и държане под отговорност;

2/ Необходимостта от по-добра и безопасна пътна обстановка към отговорните институции и проектанти – Стоп линия, Повдигната зебра, Ярко отличителен цвят, Сигнална уредба, Надписи на пътя за пешеходци, за шофьори;

3/ Повече внимание и предпазливо отношение на пешеходците, особено намиращи се на пътно платно, паркинг и т.н.Всеки човек може да е на мястото на всеки един от участниците, ако само единият направи грешка по невнимание, а останалите не – няма да има инцидент. Трябва да се стремим никой да не прави грешки и всички участници в движението и на пътното платно да се отнасят отговорно на пътя. А пътят да е безопасен за всички участници”, гласи коментарът на Тодорова.