Skip to content
Британеца може да получи 10 години за нарязване на гуми ! А за убийство у нас дават 3 макс

Британеца може да получи 10 години за нарязване на гуми ! А за убийство у нас дават 3 макс

Районният съд в Добрич уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 51-годишния поданик на Великобритания Д.У., привлечен към наказателна отговорност за увреждането на десетки автомобили в областния град. За деянието законът предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок до 10 години.

Advertisements

Случаят е от 21 декември, когато постоянно пребиваващият у нас британец и семейството му посетили близки на неговата съпруга. Поради вдигнатия шум съседи направили забележка на компанията, с което разгневили мъжа. Под въздействието на употребения при гостуването алкохол той влязъл в конфликт с тях.

Около 2:15 часа британският гражданин напуснал дома на близките си, счупил стъклото на входната врата на блока, в който те живеят, и започнал да реже гумите на паркираните отпред автомобили. След това продължил към съседната жилищна сграда и така успял да повреди общо 56 превозни средства.

По актуална информация увредените автомобили вече наброяват около 70, след като от вчера насам още потърпевши са подали жалби, каза за БТА говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев.

В съдебната зала защитата определи деянието като “инцидентната проява”, но не оспори авторството ѝ. Според адвоката твърдението, че Д.У. би могъл да се укрие или да напусне страната, е неоснователно, тъй като той е единственият работещ член на семейството, има жилище в Добрич и дете в неравностойно положение.

Защитникът отбеляза, че Д.У. не е осъждан у нас или в чужбина и е бивш военен с “безупречна репутация”. Освен това британският поданик е заявил желанието си да обезщети потърпевшите. Искането за налагане на мярка за неотклонение “домашен арест” остана без уважение.

Снимка : БТВ