Skip to content
Една година затвор за жена, шофирала с 3,77 промила, ударила патрулка

Една година затвор за жена, шофирала с 3,77 промила, ударила патрулка

Тя нямала и свидетелство за управление на МПС

Advertisements

Осъдиха на една година затвор 29-годишна жена шофирала пияна открадната кола, с която блъснала патрулка в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на съда в града.

Пред съда подсъдимата е признала вината си. На 11 юли тази година, в ранните часове на деня Г.Н. е шофирала откраднат от нея автомобил, след като употребила значително кмоличество алкохол. Последователно е причинила две катастрофи с щети по два автомобила в квартал “Сторгозия” в Плевен и е избягала.

След подаден сигнал полицейски автомобил е направил опит да спре колата ѝ, но тя не се подчинила. Преследването продължило с три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Г.Н. отново не е спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление в Плевен. В резултат на удара, полицаите получили леки телесни повреди.

Установено е, че Г.Н. е шофирала с 3,77 промила концентрация на алкохол в кръвта. Тя не е имала и свидетелство за управление на МПС. Нанесените имуществени щети при инцидента са за над 15 хиляди лева. 

Постановената присъда не е окончателна. Тя подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен срок.

Снимка: Илюстративна