Skip to content
Голямото прибиране започна /СНИМКИ/

Голямото прибиране започна /СНИМКИ/

Километрична колона от автомобили задръсти пътя Смолян-Пловдив.

Advertisements

След поредицата от празнични дни е засилен трафикът в страната. Колона от автомобили се е извила на пътя Смолян-Пловдив, 

“Яко задръстване в посока Пловдив. Чепеларе-Асеновград – два часа и 15 мин. шофиране”, това написа в социалната мрежа Вили Терзиева, която съветва: “Ако има как – отложете пътуването, ние вече се хванахме на хорото!”.

След разклона за Лъки в посока Смолян автомобилите също почти не се движат.

До 3 януари е създадена организация за разполагане на допълнителни екипи на входовете и на изходите на големите градове с оглед подпомагане на движението в дните с интензивен трафик.

Продължава прилагането на т.нар. линеен подход и нарушителите ще бъдат извеждани от пътния поток. При контрола основно ще се следи за извършване на неправилни маневри, за движение в лентата за принудително аварийно спиране на магистралите.

Освен че полицаите ще улесняват движението на моторни превозни средства, продължава и специализираната операция за спазване на Закона за движението по пътищата, чийто акцент е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол и наркотици, както и шофиране от неправоспособни шофьори.

Към момента движението по основните направления за придвижване към столицата и другите големи градове е интензивно.

Засилен е трафикът в района на Симитли-Железница, ситуираните там екипи на “Пътна полиция” подпомагат изтеглянето на превозните средства.

Особено интензивен е трафикът откъм Банско, „Дългата махала” на кв. “Ораново” е пълна с автомобили, които чакат да се включат в Е-79. Край Симитли се събират двата най-интензивни трафика – от път II-19 и Е-79-прибиращите се от Сандански и ГКПП “Кулата-Промахо”.

До Благоевград движението е затруднено – патрул на КАТ пропуска на етапи трафика. Втори патрул на КАТ пропуска с предимство движещите се в посока София на кръговото в м. Полигона преди Благоевград, където започва автомагистрала Струма. 

На път I-1, в района на Владая, е въведено реверсивно движение с отворени две платна за улеснение на влизащите в София.

От Пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата за движение по пътищата.