Skip to content
Държавата не може , но Динко купува хеликоптер-линейка за 2 милиона евро

Държавата не може , но Динко купува хеликоптер-линейка за 2 милиона евро

Динко Вълев от Ямбол, известен у нас като Ловеца на мигранти, купува хеликоптер за 2 милиона евро.

Advertisements

Придобивката обаче няма да се използва за туристически обиколки или екстремна емоция, а ще я насочи към медицината. Идеята на ямболията е да си купи хеликоптер – въздушна линейка, с която да може да помогне за спасяването на човешки животи при неотложна спешност.„Хеликоптерът ще бъде оборудван с всичко необходимо за медицински цели. Ако осъществя идеята си, ще сключа договор с болниците и реално за 10-15 минути мога да бъда във всяка точка на България“, сподели пред репортер на изданието Динко.Идеята му хрумва, малко след като самият той се е наложило да чака твърде дълго линейка. В началото на септември м.г. бизнесменът преживя зловещ инцидент край Девня.

35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално падна върху него.

„Това ще бъде скъпа услуга, но при спешни случаи кой мисли за пари. Хеликоптерът ще бъде на стоянка в София и по всяко време ще може да реагира. Уверих се в какво състояние е медицината у нас, линейките и изобщо цялата здравна система. Една-две са болниците в България, които са качествени. Знаете в малките райони, докато дойде линейката, минават минимум 30 минути, и хората умират чакайки. Надявам се да успея да реализирам този план“, допълни още бизнесменът от Ямбол.