Skip to content
Как купувач спечели на търг БМВ Х5, но без… двигател

Как купувач спечели на търг БМВ Х5, но без… двигател

ургазлия, собственик на фирма за коли под наем, играл на търг, организиран от Националната агенция за приходите. Той внесъл депозит, платил и цялата сума до последната стотинка.

Advertisements

Така почтеният данъкоплатец спечелил наддаването и станал собственик на скъп автомобил. Той обаче пристигнал без двигател, излъчи в свой репортаж Нова тв тази сутрин.Човекът е Даниел Николов и от видеото става ясно, че спечеленото от държавните бирници представлява джип БМВ Х5, обявен от НАП Бургас за публична продан. Човекът изрежда, че на сайта на агенцията пишело за кожен салон, лети джанти, 6-степенна скоростна кутия и пр… Човекът, който доставя БМВ-то, обявил, че за зла беда предишната нощ то било ограбено. Откраднати са били двигател, скоростна кутия, табло, фарове, стопове и още “агрегати, които са под предния капак” по думите на шашнатия купувач. На БМВ Х5!“Служителите на НАП първоначално настояха ние да си приемем вещта. Но ние така или иначе отказахме. Защото не сме закупили купе с гуми – ние сме закупили МПС”, казва Николов.

Той заявява, че ключовото при търговете постановление за възлагане било издадено преди няколко дни. Но го отказал.

Николов твърди, че от НАП първо му обяснили, че неговите пари ще бъдат възстановени, а те ще си търсят на свой ред правата от длъжника, който очевидно е изкорубил БМВ-то. Щели да го направят чрез съда и прокуратурата.

А Николов е готов да си му върнат парите и – пито-платено. Човекът признава, че се обърнал към медията, след като “изчакал известно време – но без резултат”. После от НАП премислили и са му казали, че постановлението за възлагане му е връчено законно и той вече трябва да си търси правата – съдейки човека, който очевидно не е опазил това МПС.

Впоследствие обаче – по думите му – се съгласили, че той е ощетен и трябва да има връщане на парите.

Така към миналата година той обжалвал въпросното постановление за възлагане. На 15 август получил решение от зам.директора на приходната агенция в крайморския град – че жалбата му е неоснователна и точка. Защото – към датата на извършване на описа и огледите МПС-то си е било в много добро състояние, каквото е и описано в тръжните книжа.

Нова тв цитира решение на “голямата” НАП от София, че “в най-скоро време ръководството на агенцията ще направи всичко необходмо” по случая, за да бъдат защитени правата на човека като коректен платец (каквото и да означава това б.р.).

Административният съд-Бургас засега е порязал купувача – отхвърлил жалбата му като недопустима, става ясно още от тв репортажа.