Skip to content
Зверско убийство в Родопите , хората не помнят такова нещо

Зверско убийство в Родопите , хората не помнят такова нещо

Тежък запой завърши с труп в село Чокманово. За жестокото убийство е задържан 49-годишният Слави Койчев. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите за убийството на приятеля си Манол Радев. Трагедията се разиграва на 28 януари на първия етаж на къща в Чокманово, съобщава „Марица“.

Advertisements

След като от 10 до 18:20 часа трима приятели пили сериозни количества алкохол, между Слави и Манол възникнал скандал и Слави започнал да удря Манол с ръце и крака, нанесъл му и множество удари по главата с твърд предмет. За намереното тяло на мъж, който не диша и е с много кръв по него, е подаден сигнал на тел. 112 от друг човек, който попаднал на жестоката картина.

Мъжът е починал на място от нараняванията, стана ясно на брифинг на окръжният прокурор на Смолян Недко Симов и директорът на ОД на МВР – Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев.

 „Тежък случай на умишлено убийство. Убитият е 53-годишен мъж. С постановление на прокурора 49-годишният мъж е задържан за 72 часа за убийството. Предстои да поискаме от съда постоянна мярка за задържането му. Успели сме да извършим оглед на местопроизшествието, оглед на трупа и му е извършена аутопсия. Привлечен е обвиняемият и е разпитан.

Предстои назначаването на няколко сложни експертизи на откритите към настоящият момент следи, като сред тях е съдебно–медицинска, дактилоскопна и химическа“, каза Симов. Той посочи, че разследващите проверяват няколко версии, като основната е, че Слави е причинил сам умишлено убийството, но има версия  за съпричастност към убийството и на третия в компанията.

По случая е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс. Прокуратурата ще иска за него най-тежкото наказание, от 10 до 20 години затвор.

Тримата мъже се познавали отдавна, Слави и Манол са от Чокманово, а третият мъж е с корен от Чокманово, но живее в Пловдив. „Тежко престъпление, нехарактерно за областта. Свързано с доста голямо количество изпит алкохол.

Дежурна група е установила на място, че мъжът не диша и е извикана „Спешна помощ“, която констатира смъртта му. След като установихме, че се касае за убийство, извършихме оперативно-издирвателни работи и много бързо задържахме предполагаемият извършител, който беше задържан на територията на село Чокманово“, каза Пачеджиев.

Пияният убиец не се е крил, само се преместил от сградата, в която е станало убийството. „Той е многократно осъждан, досега има 14 присъди, включително и за извършен грабеж и множество кражби. Налагани са му ефективни присъди, които е изтърпял, но към момента е реабилитиран.

Пострадалият също е със съдебно минало, осъждан е два пъти. Имали са доста чести контакти двамата, безработни са, единственото което ги свързва, е алкохолът“, посочи още шефът на ОД на МВР – Смолян.

За задържания за убийството има множество сигнали на тел. 112 последно време, че пиян ляга по пътя и край пътя в Чокманово и стряскал редовно преминаващите шофьори.

На убития и убиеца са взети кръвни проби за алкохол, но и преди да са излезли резултатите е ясно, че количеството, което са изпили, е значително, казаха разследващите.

Задържан е и третият, който е бил в компанията. Той е прибран в ареста за 24 часа до изясняване на случая.

„Целият случай беше приключен много бързо заради адекватната и бърза реакция на Спешна помощ, община Смолян, която ни осигури осветление, РПУ-Смолян и прокуратурата, благодарение на което за много кратък срок беше установено и задържано лицето. Има добро взаимодействие между институциите“,  каза Пачеджиев.