Skip to content
Усложнена зимна обстановката в страната,затварят пътища за снегопочистване

Усложнена зимна обстановката в страната,затварят пътища за снегопочистване

Усложнена е пътната обстановка в страната заради снега.Шофьорите, на които им предстои пътуване днес и утре, да тръгват с автомобили готови за зимни условия, напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Advertisements

На прохода Шипка вали сняг, пътната настилка е заснежена и обработена, видимостта е ограничена до 40 метра, а температурата е минус три градуса. На прохода Хаинбоаз също вали сняг и пътната настилка е мокра, а температурата е нула градуса.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж, Ягода и Гурково, които са заледени и обработени, съобщи пред БТА Пеньо Пенев, дежурен оператор в Областно пътно управление – Стара Загора..

Възстановено е придвижването в двете направления през прохода на “ Републиката „, съобщи кореспондентът на БГНЕС от района.Заради изобилен снеговалеж и паднали дървета проходът бе затворен за няколко часа.

Временно е ограничено движението през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил. Леките автомобил се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

В участъците от автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ в област Стара Загора температурите са от плюс пет до плюс седем градуса и вали слаб дъжд.

Забранено е движението на МПС над 3,5 тона през проходите „Дюлински“ и „Пампорово“. Ограничение за МПС над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета е в сила за прохода „Петрохан“.

Студено време ни очаква следващата седмица, с минимални температури до -15 градуса и дневни под нулата.Toва съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за снеговалеж е в сила в Северозападна и Централна България. Предупреждение от първа степен за силен вятър е обявено за източната половина от страната.