Skip to content
Пенсионерка от Бургас излъга МВР, че е ограбена. Камери показаха, че е била в игрална зала

Пенсионерка от Бургас излъга МВР, че е ограбена. Камери показаха, че е била в игрална зала

76-годишна бургазлийка се оплака в МВР, че е била нападната и ограбена, но записи от охранителни камери разкриха, че сама е изхвърлила дамската си чанта в кош за боклук, след като излязла от игрална зала, съобщиха от Областната дирекция на полицията в морския град.

Advertisements

Вчера около 18.50 ч. в Пето Районно управление в Бургас е получено съобщение от възрастна жена за това, че около 16.35 ч. в района до бл. 54 в ж.к. “Изгрев”, е нападната от двама непознати мъже, които след блъскане в гърба, ѝ ограбили дамската чанта. По думите на пенсионерката в чантата е имало около 70 лева, лични документи и дебитна карта.

Своевременно е извършен обход на района, жената е разпитана в качеството на потърпевша, установени са записи от охранителни камери. След извършени множество действия по разследване на заявения грабеж е констатирано, че се касае за инсинуация от страна на 76-годишната бургазлийка.От записите на камерите станало ясно, че в 16.09 часа пенсионерката е влязла в игрална зала на ул. “Цар Петър”. Престояла в нея около 30 минути, след което излязла и се насочила към подлеза на Бургаската опера. Слязла по стълбите и след като извадила портфейла си от дамската чанта, я изхвърлила в бетонен кош за отпадъци. От там жената се отправила в посока автобусна спирка “Трета поликлиника” и се качила на автобус в 17.22 ч. Осем минути по-късно слязла на спирката пред бл. 53 в ж.к. “Изгрев”.

При проведените допълнителни полицейски действия заявената за ограбена лична карта е открита в дрехите на възрастната бургазлийка. Тя не успяла да даде адекватни обяснения за причините, подтикнали я да излъже криминалистите, че е ограбена.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.