Skip to content
Цената на черешите удари тавана. Заслужават ли си? СНИМКА

Цената на черешите удари тавана. Заслужават ли си? СНИМКА

В последно време цените на храните отбелязаха сериозен скок. Сред най-поскъпналите продукти се наредиха яйцата, а зеленчуците за салата вече също излизат солено. Цената на краставиците не прави изключение, като на места надхвърли 8 лева за килограм, заради което мрежата завря от шеги и негодувание.

Advertisements

А стойността на свежия зеленчук е далеч от тази на един обичан плод. Варненка сподели, че килограм от любимите на мнозина череши се продава за цели 70 лева. Жената твърди, че е заснела продукта на пазара до булевард “Чаталджа”.

“Само за ценители! Снимката е с лошо качество, но е от вчера! Лично аз я направих!”, разказва Даниела С. На кадъра виждаме апетитните плодчета, поместени в малка тарелка, а до кутиите се мъдри и надпис с цената. От табелата разбираме и страната на произход на черешите – Аржентина.

Други варненци споделят, че също са срещнали продукта на сходна цена. “Преди 10 дни бяха 69 лeва”, добавя Ваня Е.

Ситуацията буди възмущение в някои купувачи, но много смятат, че цената просто няма как да бъде по-ниска.

“Баба ти все череши е яла през февруари”, пише Нели П. “Гледам аз и не вярвам на очите си!”, допълва друга варненка.

“Който има пари яде, който няма – снима. Това е! И аз съм от тези, които ще снимат. Череши – чак лятото”, коментира Кристина Х.

“Селфи само си направи, по-евтино е”, шегува се Трошко Т.

Цената на черешите често се превръща в тема, дори и когато се пребира българската реколта. Като често жардармерия пази градините на производителите от набезите на апаши.

 Желаната от търговеца сума от 70 лева за килограм далеч не е и прецедент. Още през 2021 година кило от вкусните плодове се продаваше на стойност в София. Като въпросните череши отново бяха от Аржентина.