Skip to content
Изобретиха устройство за целувки по интернет /ВИДЕО/

Изобретиха устройство за целувки по интернет /ВИДЕО/

Искате да изпратите целувка на далечния си любим? Изглежда, че китайски уред с топли, движещи се силиконови „устни“ има точното решение.

Устройството, рекламирано като начин да се позволи на двойките, живеещи на далечни разстояния, да споделят „истинска“ физическа интимност, предизвиква оживление сред китайските потребители на социални медии, които реагират едновременно с интрига и шок.

Смята се, че оборудваното със сензори за налягане и задвижващи механизми устройство може да имитира истинска целувка, като възпроизвежда натиска, движението и температурата на устните на потребителя.

Advertisements

Заедно с движението на целувката той може да предава и звука, който потребителят издава.

Въпреки това, докато много потребители на социалните медии видяха забавната страна на устройството, други го критикуваха като „вулгарно“ и „страшно“. Някои изразиха опасения, че непълнолетни лица могат да го купят и използват.

„Не разбирам (устройството), но съм напълно шокиран“, гласеше един от водещите коментари в Weibo.

В платформата, подобна на Twitter, няколко хаштага за устройството са събрали стотици милиони гледания през последната седмица.

За да изпратят целувка, потребителите трябва да изтеглят приложение за мобилен телефон и да включат устройството в порта за зареждане на телефона си. След като се свържат с партньорите си в приложението, двойките могат да започнат видеоразговор и да си предадат реплики на своите целувки.

Според китайския държавен вестник Global Times изобретението е патентовано от Професионалния институт по мехатронни технологии в Чанджоу.

„В университета бях във връзка от разстояние с приятелката си, така че контактувахме само по телефона. Оттам дойде вдъхновението за това устройство“, цитира Global Times Дзян Жунли, водещ изобретател на дизайна, предаде CNN.