Skip to content
Ето кой са залели с киселина  пловдивската врачка и защо

Ето кой са залели с киселина пловдивската врачка и защо

Известният врачанин Веселин Вълчанов, познат в града като Веско Културиста, е задържан за нападението с киселина срещу гадателка в Пловдив, съобщават от агенция BulNews. 51-годишният мъж, заедно с друг врачанин на 42 години, известен като Данчо Електрода, са арестувани късно в четвъртък във Враца.

Advertisements

По първоначална информация, прекият извършител на престъплението е по-младият мъж, а Вълчанов е заподозрян като помагач.

На 14 март двамата мъже пътували с джипа на Веско от Враца към Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока – с маска, каскет и яке с висока яка и тръгва към адреса.

При влизането си във входа слага ръкавици и калцуни. След това директно се качва на етажа, влиза в отключения апартамент и на въпроса на жената „Как да ви помогна?“ той ѝ отвръща „Аз ще ти помогна“ и я залива със сярна киселина“, каза районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

И двамата врачани са криминално проявени, разкриват още от държавното обвинение.

„Единият е известен с поредица криминални прояви, сред които взривове, отвличания и подкупи в крупни размери, включително на известни личности. Името му е замесено и в крупни финансови измами. Преди 8 години срещу него е имало и опит за убийство с боен пистолет“, каза още Петров, което съвпада с биографията на Веско Културиста.

Електрода пък е осъждан е за кражба на автомобил и е в изпитателния срок на условната си присъда, допълват още от прокуратурата в Пловдив.