Skip to content
Задържаха жена “навряна”в двигателя на автомобил /СНИМКИ/

Задържаха жена “навряна”в двигателя на автомобил /СНИМКИ/

Митнически служители, в сътрудничество с полицията, са предотвратили опит на нелегален мигрант да премине границата на 24 март 2023 г. на ГКПП “Градина”. Жена е била открита скрита под капака на лек автомобил. По всяка вероятност колата е преминала първо през българския пункт на “Калотина”.Този необичаен опит за трафик на хора е разкрит вечерта на входа на страната, когато „Пежо 407“ с чужди номера е опитало да премине в Сърбия от България. В колата привидно е пътувал сам 32-годишен чуждестранен гражданин.

Advertisements

Въпреки че шофьорът казал на митничарите, че няма какво да докладва, те все пак решили да направят подробна проверка и когато отворили капака, били изненадани от гледката, защото в пространството между радиатора и двигателя имало скрита жена. 

Въпросното пространство е много рисково, както заради топлината на двигателя, така и заради тясното пространство, затова се предполага, че този метод за транспортиране на нелегални мигранти е възможен само на къси участъци от пътя, достатъчни за преминаване на граничния пункт.

От сръбските митници съобщиха, че тя е мигрантка, но не казаха от коя държава е. Те за първи път се сблъскват с такъв начин на нелегално преминаване на граница и недоумяват как жената се е сместила в тясното пространство