Skip to content
Възрастен мъж живее от 15 години в подземие,в Несебър  няма ток и вода

Възрастен мъж живее от 15 години в подземие,в Несебър няма ток и вода

За тъжната история на 74-годишен мъж, живеещ без ток и вода в подземието на хотел, сподели Магдалена Мишева. Жената разказва за историята на Димитър Иванов, който е останал без лична карта, а и средства за препитание. Мъжът живее от 15 години в град Несебър, където е намерил послон в мазето на местен хотел. Родом е от крайдунавския Русе, но пътят до там му е дълъг и труден. Граждани, запознати с историята му, твърдят, че в миналото се препитавал със строителство.

Advertisements

Мишева споделя, че наскоро той е премръзнал, но отказал да бъде хоспитализиран, защото не знаел ще може ли отново да се върне обратно в Несебър. Жената допърва, че през годините се опитва да му помага – осигурява му храна, издействала му и социален патронаж.

В момента тя също иска да го подкрепи, но ѝ е нужно съдействие. Мишева споделя, че е подготвила документите, необходими за социална пенсия. Като е готова да даде адрес за записване на възрастния мъж в собствения си дом.

Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!”, обръща се тя към съпричастните си съграждани в групата “Шофьори/Несебър/”.

Вижте целия разказ за живота на дядо Димитър, споделен от Магдалена Мишева:

“Време е да разкажа и историята на дядо Димитър Иванов – 74 години, от град Русе . Живее близо 15 години в подземието на хотел Виго – Несебър, без ток и вода.

За съжаление, няма лична карта (има ЕГН, което го знаем) и пари, родом е от Русе и няма как да се придвижи до там, защото „не го държат краката“.

Наскоро беше премръзнал, медиците му помогнаха, но той отказа хоспитализиране, заради притеснения, че след изписването няма как да се върне обратно в Несебър. От много години го храня, предполагам и други хора му помагат с храна и дрехи. В един момент бях издействала и храна от соц. патронаж /супа/.

Подготвила съм му всички необходими документи за социална пенсия и съм съгласна да бъде записан на моя адрес. Моля, съдействайте за изкарване на лична карта!”

Припомняме, че наскоро тъжната история на друг мъж, живеещ в нужда и без документи край морето, трогна хиляди. Догава бе стартирана процедура за осигуряване на документи на Андрей Харизанов, който от 6 месеца живееше на поляна.