Skip to content
Големи супермаркети в Лондон продават наши стоки

Големи супермаркети в Лондон продават наши стоки

В много британски магазини за хранителни стоки се продават български козунаци за Великден. Това установи проверка в Кеймбридж, Хейвърхил и Лондон. Цената им е около 2.29 паунда, като дори има и в Lidl, Tesco и в други големи вериги. Отделно се продават и в българските магазини на Острова.

Advertisements

Козунаци правят още и в българските пекарни и баничарници. Те се купуват от англичани и от други хора от различни народности, обясниха служители.

Други наши стоки също могат да бъдат намерени в големи супермаркети в Лондон. Има българско кисело мляко на цена от 1 до 1.89 паунда в пластмасова опаковка. В стъклен буркан са от 2.99 до 3.29 паунда. Сиренето върви от 4.49 паунда в кутия от 400 грама и стига до 5.99 паунда в зависимост дали е краве или овче. В метални кутии е около 9.69 паунда за 1.5 кг.

В българските магазини на Острова могат да бъдат намерени всякакви видове родни храни. В тях пазаруват дори англичани, гърци, турци, румънци, сърби и други, обясниха живеещите там сънародници.

Българите във Великобритания се готвят да посрещнат православния Великден в нашите църкви или в гръцките, в зависимост каквито има в района им. В страната е най-голямата българска общност зад граница – над 400 000. Голяма част от тях се прибират за празниците и в България, където ще посрещнат Великден с роднини. Само между София и четири от летищата в Лондон – Хийтроу, Станстед, Лутън и Гетуик, има по 7 полета на ден, пише TravelNews.