Skip to content
Камера разкри какви ги е вършил Мишо преди да пречука Игор в Слънчев бряг

Камера разкри какви ги е вършил Мишо преди да пречука Игор в Слънчев бряг

Окръжният съд на Бургас остави 14-годишният Мишо Н. от Несебър зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“, пише „Флагман“.

Advertisements

Тийнейджърът, който бе задържан за убийството на 50-годишния македонец Игор Николовски, май не е отишъл в горичката зад ресторант „Бъчвата“ против волята си, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Иван Кирков, който в съдебна зала при гледането на мярката за неотклонение застъпи тезата, че тийнейджърът е бил водещо лице, а не възрастният мъж.

Мишо е имал ясен план – да заведе падащия си по момченца Игор в гората и да го обере. Ясно било, че след това пострадалият няма да се оплаче.

Охранителни камери ясно са запечатали целия му маршрут. Нещо повече – тийнейджърът не просто държал чичкото, но и интимничил. Дори го целувал.

Той е стар познайник на органите на реда. На 5 февруари т.г. Мишо нападнал с метален лост украински гражданин, който е станал случаен свидетел на извършвана от пубертета кражба в Слънчев бряг. Има и регистрации за няколко други по-дребни престъпления. Мишо е завършил 7-ми клас, в момента живеел със семейството си в местността „Пясъците“, където се е оформило незаконно гето.

Пред разследващите, а и днес в съда, той застъпи тезата, че е ударил Игор, тъй като го принуждавал да прави секс с него. Три часа го наливал с бира в Несебър, след което тръгнали към горичката, но щом стигнали до мястото и педофилът си свалил гащите Мишо, се отказал и опитал да избяга.

По думите му Игор го ударил и се наложило да се отбранява. Взел дървения кол и започнал да се пази, а след това всичко се объркало.

От прокуратурата обаче са на друго мнение – смятат, че престъплението е предварително планирано и обмислят преквалифициране на убийството – да стане по чл.116, по който той може да лежи до 8 години зад решетките.

След убийството Мишо хвърлил стар матрак и вещи върху жертвата си. Взел му парите – около 1800 лева. С 1400 лева от тях платил кредита на родителите си в заложна къща, а с останалите пари купил телефон на брат си.

Държавното обвинение поиска днес от Окръжния съд на Бургас постоянна мярка „задържане под стража“, а служебният защитник, представляваш Мишо – адвокат Радостин Пенев – домашен арест