Skip to content
Сянката в “Слънчев бряг” удря 10 лв този сезон

Сянката в “Слънчев бряг” удря 10 лв този сезон

Чадърът на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Малко по на север – в Слънчев бряг – обаче цената му ще е близо 9 пъти по-висока – около 10 лв. Това показват данни от концесионери на плажове, съобщи Би Ти Ви.

Advertisements

Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите като м.г. – 5 лв. за шезлонг и 5 лв. за чадър. Цените в курорта „Св. св. Константин и Елена“ ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв. „Тази година запазваме цените, няма да има увеличение“, обясни Андрей Василев, представител на концесионера на плажната ивица във Варна и курорта „Св. св. Константин и Елена“.

Чадърът в Бургас това лято ще е 1.20 лв., един от най-евтините заедно с този на къмпинг „Нестинарка“, където шезлонг или чадър следва да струват по около 0.36 лв. В „Слънчев бряг“ обаче сянката ще струва около 10 лв., като за два шезлонга с чадър таксата излиза към 30 лв. На шофьорския плаж на „Алепу“ чадърът ще е 6 лв., а шезлонгът – 8 лв. В Поморие-Изток, както и на централния плаж в Созопол, цените ще са по 7 лв. за чадър, а в Крайморие – по 8 лв., а за шезлонг – 7 лв.

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, без да е необходимо да оставят хавлия, за да запазят място на първа линия на морето. То трябва да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни. Приложението ще помогне да се избегне порочната практики, като плащане на спасители и допълнителни такси. Чрез приложението ще може в реално време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени, като посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.