Skip to content
Несебърска фирма взема плаж в Поморие, до 50 лв. за чадър и шезлонг

Несебърска фирма взема плаж в Поморие, до 50 лв. за чадър и шезлонг

Несебърската фирма „М-Джим“ е определена за наемател на плаж „Поморие – Буната“, установи проверка на Gramofona.com в Министерството на туризма. Едноличен собственик на капитала на дружеството е София Андонова Халачева, а управител е Милен Славчев Станелов, син на общинския съветник Славчо Станелов, който е и директор на гимназията по туризъм „Иван Вазов“ в Слънчев бряг.

Advertisements

„М-Джим“ е бил единственият участник в търга с тайно наддаване за отдаване под наем на морския плаж. Годишната наемна цена, която дружеството ще плаща за стопанисването на обекта, е в размер на 12 060 лв. с ДДС.

Предложението на несебърската фирма за ползването на 1 брой чадър е 50 лв., също толкова е цената и за един шезлонг. Според уверенията на служебния министър на туризма Илин Димитров посочените цени са максимални за 5-годишния период на договора и те могат да са по-ниски, ако наемателят прецени.

Определен е стопанин и на плаж „Караагач“ в царевското село Лозенец. Това е регистрираното в столичния район „Подуяне“ дружество „Опалин“ с управител и собственик Славомир Сашов Брейчев. Той също е бил единствен кандидат за стопанин на плажа и ще плаща годишен наем от 10 200 лв. с ДДС. Предложението му за цена за ползване на чадър и шезлонг на плажа е до 30 лв. за брой.

Източник: Gramofona.com