Skip to content
Спешно изграждат кръгово кръстовище на “LIDL”Кошарица

Спешно изграждат кръгово кръстовище на “LIDL”Кошарица

От началото на годината Община Несебър и Областно пътно управление при  Агенция пътна инфраструктура – собственик на главен път Е87, откриха процедура   за проектиране и изграждане на кръгово кръстовище на разклона Кошарица- Слънчев бряг-Варна.  Институциите работят съвместно с представителството на  корпорация „Шварц Грипе“ -собственик  на верига ЛИДЛ.

Advertisements

Проектната документацията е съгласувана с Община Несебър, КАТ и Областно  пътно управление. Очаква се   заповедта на Агенция пътна инфраструктура за  възлагане и изпълнение на кръговото съоръжение.  Строителството ще започне веднага.

Община Несебър е провела разговор с всички отговорни институции и е готова да съдейства при изпълнението на  хоризонталната и вертикална пътна маркировка, осветлението и други обезопасителни елементи.

Решението за изграждане на кръгово пътно съоръжение е  взето след оценка на факторите на движение по Е87 при разклона за Кошарица. Целта на строителството е на първо място подобряване на безопасността на движението на пътните превозни средства и пресичащите кръстовището пешеходци чрез  принудително намаление на скоростта при  навлизане на МПС  в кръстовището и  урегулиране на пропускателната способност в зоната с най-голям риск от пътни  инциденти.