Skip to content
Българина най-добрия клиент по Черноморието

Българина най-добрия клиент по Черноморието

Българинът е най-добрият клиент по родното Черноморие, твърдят търговци от Приморско. През последната седмица морското градче вече е започнало да се пълни с туристи, главно българи, чехи и поляци. В сравнение с миналата година обаче хората харчели доста по-малко, казват продавачите. За сега, едни са доволни от оборотите, докато други отчитат спад от 40 до 60% спрямо миналата година, пресмята БНР.

Advertisements

“Чакаме все още, по принцип е нормално. При нас всяка година започва малко по-късно сезонът, но ще имаме туристи”.

“Като всяко лято, началото е по-слабо, усеща се засилване последните дни, поляци, чехи, хора, които си идват всеки сезон. Но най-важни са българите, те са ни най-сериозният контингент, най-добри, като купувачи”.

“Много е трудно тази година, така мъчно хората се разделят с парите, не харчат пари почти за нищо. Повечето са с гривни и явно са на ол инклузив, не дават пари за друго”, споделят продавачите.

Най-големи обороти търговците направили по време на пандемията, когато българите почиваха у нас, тъй като границите бяха затворени, споделят още продавачите. По думите им тези туристи сега ги няма, защото са предпочели Гърция или Турция.