Skip to content
Руснак нападна българче  в Сарафово ВИДЕО

Руснак нападна българче в Сарафово ВИДЕО

Обиждаха момичето ми с нецензурни думи, които дори ме е срам да произнеса, твърди той :

Advertisements

Михил е мъжа от скандалния клип, заснет на детска площадка в кв. „Сарафово” Михаил Рософт, за да чуем и неговата версия за случилото се. Видеото бе брутално, но твърде кратко, за да се правят генерални заключения, а Михаил има своето обяснение.

На първо място той уточнява, че нито за миг не се е крил от полицията и поднася извиненията към семейството на

„Искам да подчертая, че видеото показва последиците от спречкване. Независимо от обидите, аз се държах така, сякаш не разбирам какво се случва. Не съм такъв човек. Просто не искам да отговарям на думите със сила. Но истината е, че ставаше въпрос за спречкване между деца. Група момчета крещяха и обиждаха  няколко украински момичета, предизвикваха момче от Казахстан, искаха да го набият. Наричаха 5-годишната ми дъщеря с груби думи, които не желая да повторя. Би било справедливо да разкажем тази част от историята, да покажем на хората как изглеждат техните расистки коментари отстрани. Много родители са готови да свидетелстват от моя страна и да потвърдят, че техните деца също са малтретирани – физически и вербално от това момче. Намесих се, след като чашата преля. Преминаха всички граници!”, твърди Михаил.

„Друго нещо, което трябва да добавя, ще отида в полицията, за да обясня моята страна на историята. Ако установят, че съм нарушил закона, ще си платя за това, не виждам проблеми в това. Уважавам законите. Но също така очаквам родителите да носят отговорност за това, което правят децата им. Ако детето намери за уместно да крещи „Путин е най-добрият” лицето на момиче, което е трябвало да се крие в мазето си със седмици, виновен е родителят, а не детето. И просто ми беше гадно да гледам тези ксенофобски коментари от хора, които вероятно се смятат за добри родители и добри членове на сарафовската общност”, допълни той.

Категоричен е, че не е „насилник на деца”, както го определят местните след скандала. Дори напротив – изтъква, че бил Дядо Коледа на тържество в кв. Сарафово през тази зима, както и домакин на събитие за Хелоуин, както за българските, така и за украинските деца.

„Изрязването на видеоклипа, за да покаже само малка част от това, което се е случило, за да ме нарисува като някакъв вид чудовище, ме кара да обмисля подаването на насрещен иск срещу лицето, което е изрязало видеото и го е публикувало по този начин. Защо не покажат какво се е случило малко преди? Защо не ми покажат как ми викаше това дете 10 секунди след като го пуснах? Имат ли какво да крият? Въпреки че има едно нещо, което споделям с българите, срамът за тези 2 майки, които просто стояха наоколо, когато момичето ми беше многократно обиждано. Те не правиха абсолютно нищо”, каза още Михаил.

„Що се отнася до задушаването, нямаше задушаване. Хлапето беше с наранена и превързана ръка. Ако бях подходил по друг начин, се страхувам, че щях да го нараня. Бях много внимателен! Ако го душих, щеше да има белези и родителите щяха да покажат снимките. Аз само го бутнах към онази детска количка, за да не избяга. Не се гордея с това, което направих, дори не се опитвам да го твърдя! Трябваше да прекратя битката и да ги накарам да спре словесното насилие. Исках той ясно да разбере, че това няма да бъде толерирано”, завърши руският гражданин, който живее в кв. Сарафово.

Автор : Флагман.бг