Skip to content
Заведение на морето затвори поради липса на сериозн персонал

Заведение на морето затвори поради липса на сериозн персонал

Днес заведението няма да работи поради липсата на сериозен персонал”. Снимка е запечатала този надпис, а авторът на публикацията добавя “Става страшно по морето…”.

Advertisements

Кадърът предизвика много сериозна дискусия за качеството на кадрите по Черноморието ни, за заплащането там и за още куп наболели проблеми, свързани с туризма ни.

Ето и една малка част от интересните коментари на хората по въпроса:

– Абе все ви е смешно на заплатите!!! Аз лично се сблъсках с това – млади хора, които не знаят и думичка втори език, пишат на шльокавица и нямат един работен ден, а имат големи изисквания! Заплатата със сигурност трябва да бъде добра спрямо бранша, както и нормално работно време (осем часа), както и почивен ден, разбира се, но и изисквания трябва да има работодателят! Малко се получава, че работникът е определящият фактор. За съжаление младите хора не знаят какво е добра и отговорна работа! Мотивацията идва от заплащането, безспорно, но коментари от типа “Ами работете си вие”, написани от хора, които търсят работа под постове на тези, които търсят персонал – смешно е! Квалифициран персонал не се търси и намира в групите за съжаление!

– Колко работници изгониха крупните работодатели по Черноморието още септември, без да им плащат?

– За ниските възнаграждения да не говорим. 1200 лева за 15 часа дневно, без почивен ден. И един по телевизията казва, че 1200 лева хич не са малко. А чистите са под 1000. Нека сега им работят молдованци, киргизи, таджики и украинци, но укрите не желаят непрестижна работа.

– Да вдигнат надниците на 100 лева за ден. За 50 лева те да си работят. Но все има кой да работи за без пари. Дано всички затворят!