Skip to content
Задържаха служител в Слънчев бряг за изнудване такса спокойствие

Задържаха служител в Слънчев бряг за изнудване такса спокойствие

От полицията дадоха подробности за служителя на фирма, занимаваща се със зашита на търговски марки, който е взимал 1500  лв. като такса спокойствие от търговец на територията на община Несебър. За случая Burgas24.bg съобщи по-рано днес.

Advertisements

Мъжът, който е на 66 години и е от София, в началото на активния сезон през 2022 г. събирал суми от търговски обекти по Южното Черноморие, предлагащи дрехи и аксесоари с неустановен произход. Той обещавал на търговците да не бъдат проверявани и артикулите им изземвани при предстоящите проверки. И през този сезон софиянецът решил да приложи изпитаната схема, като взел сумата от 1 500 лв. от търговски обект в Обзор, стопанисван от 37-годишна жена, на която обещал да не упражнява правата си, като представител на защитените търговски марки.

Жената алармирала за случая служителите на отдел “Икономическа полиция”, които съвместно с колегите си от ОДМВР – Варна спрели за проверка и личен обиск 66-годишния софиянец. В него е намерена дадената парична сума, като предстои да му бъде повдигнато обвинение за вземане на подкуп от търговски обект.

Задържан е за срок до 24 часа.