Skip to content
За незаконно сметище на територията на община Несебър

За незаконно сметище на територията на община Несебър

Според сигнала им незаконното сметище е на поне една година и се намира в коритото на реката, която минава до селото. Боклуците не са от селото, някой ги кара до тук от някъде, повечето са строителни и битови отпадъци след ремонти. Сигнализирахме до всички институции в град Несебър, за това незаконно сметище още в началото, когато започна да се оформя, но няма никакъв резултат от сигналите ни (виждате на снимките колко боклук има и в момента), споделят жителите на селото и се възмущават, че дори лично кмета на Несебър е уведомен за незаконното сметище, но изобщо не го интересувало, да се разпореди всичко да се почисти.

Advertisements

Сметището се намира в коритото на реката, която минава в близост до къщите покрай селото.

Хората се страхуват, че ако това затрупване на речното корито с боклуци продължи, при един силен и продължителен дъжд, реката може и да прелее и да доведе до последствия за местните, такива каквито се случиха в Царево.

Надяваме се с нашият сигнал, всички да видят и прочетат как местната власт в лицето на кмета г-н Николай Димитров, повече от година бездействат по отнощение на това незаконно сметище, докато ни занимава предизборно с прокламации, как се разраствали селата в община Несебър, докато в тях няма дори канализация.