Skip to content
В Несебър ще изграждат Кемпер парк върху общински терен

В Несебър ще изграждат Кемпер парк върху общински терен

Несебър ще  създаде условия за възстановяването на кемпер туризма. Така ще отговори  на съвременните изисквания и търсенето на специфична туристическа услуга.

Advertisements

След внимателен анализ на тенденциите в туризма стана ясно, че кемпер обществото в България е нараснало многократно и в момента броят на мобилните домове наброява над 20 хиляди.

Кемпер  паркът в Несебър ще бъде   разположен върху 18 декара общински парцел с добра пътна свързаност.Общината ще инвестира в   подходяща вътрешна за съоръжението инфраструктура, която да отговори на съвременните изисквания на разрастващата се общност на кемпер туристите. Предвижда се той да влезе в  туристическите каталози, така че да започне да привлича не само български,  но и чуждестранни посетители.  Територията, която ще разполага с приблизително петдесет кемпер стоянки, ще предлага условия за ползване на основни, но и на  много допълнителни услуги и необходимите удобства по изискванията за такъв вид паркове.

Строителството на подобно съоръжение носи  значителен  имиджов позитив за общината. Реализацията на проекта ще  допринасе  за удължаване на туристическия сезон.