Skip to content
Несебър се включи в борбата за запазване на 3-ти март като национален празник

Несебър се включи в борбата за запазване на 3-ти март като национален празник

Аристид Каравидов ще представлява инициативния комитет за 3 март на територията на община Несебър. На официално посещние, проф. Александър Маринов, който е председател на инициативния комитет за запазване на датата 3 март като национален празник на България, връчи лично пълномощното за събиране на подписи.

Advertisements

„Сключваме такива споразумения с граждански организации в цялата страна. За мен е важно, че с хората от Несебър имаме обща гледна точка по въпроса с подмяната на националния ни празник. Дойдох тук, за да връча лично удостоверението за събиране на подписи на Аристид Каравидов, който познавам, като човек с висок морал.“, каза проф. Маринов. От своя страна Каравидов сподели, че в хората, с които ежедневно се среща, се наблюдава едно естествено недоволство по темата с подмяната на националния ни празник.

„Власт имащите трябва да се съобразяват с мнението на народа. Мисля, че в едно демократично общество е редно да се провеждат повече референдуми по теми, които засягат широката общественост. Благодарни сме за доверието и ще направим всичко необходимо в община Несебър да бъде чут гласът на хората.“, сподели Каравидов.