Skip to content
Ефективна присъда за шофьор, причинил автомеле с починал край Слънчев бряг

Ефективна присъда за шофьор, причинил автомеле с починал край Слънчев бряг

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Бургас е наложено ефективно наказание от 4 години “лишаване от свобода“ по отношение на Г.Х. Той е подсъдим за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата, което е довело до челен сблъсък с друг автомобил. В резултат от катастрофата е починал 72-годишен мъж, Смъртта е настъпила на 04.06.2022 година в болнично заведение. Настъпили са и четири отделни средни телесни повреди на жена, както и три отделни средни телесни повреди на друга жена.

Advertisements

В района на Слънчев бряг Г.Х. е предприел маневра по изпреварване на друго превозно средство, навлизайки в лентата за насрещно движение. В този момент по нея се движил лек автомобил, управляван от пострадалия мъж, а в него са пътували и пострадалите жени. В следствие от предприетата маневра, между дата автомобила в настъпил челен сблъсък, от който са последвали настъпилите смърт и телесни увреждания на пострадалите.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжен съд-Бургас, която е постановена по съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.