Skip to content
Несебър с най-атрактивното колело /ВИДЕО/

Несебър с най-атрактивното колело /ВИДЕО/

След катастрофата днес в Несебър на импровизирано кръгово ,веднага беше обградено с пластмасови съоръжения които предизвикана силна реакция в социалните мрежи и медии. Тече изграждането на кръгово кръстовище при разклона за село Кошарица и Свети Влас на пътя Варна – Бургас. Местната власт иска съоръжението от АПИ,предвид натовареното и рисково движение в района. Надделява мнението,че трябва да има и изкуствени неравности откъм прохода,за отбиване на скоростта. Кметът на Кошарица Валентин Станчев коментира:

Advertisements

“Проектирането е важно,защото е затруднено движението. Натоварено е,има много пешеходци,туристи от Слънчев Бряг,които пресичат главния път към хранителния хипермаркет,който се изгради на входа и това е опасно.Трябва да се вземат някакви мерки. Имало е катастрофи в участъка,за радост не тежки”

Жителите в Кошарица и местната власт са категорични,че кръговото кръстовище е по-доброто решение.

Реконструкцията на съществуващото четириклонно кръстовище при разклона за село Кошарица и преобразуването му в кръгово се реализират в два етапа. Първия реално вече се осъществява и включва изграждането на временно кръстовище. За него има проект,изготвен от хипермаркета и съгласуван в АПИ на 26 юни. Налице е монтаж на елементи за пасивна пътна безопасност като разделители /делинеатори/,стълбчета и PVC стени,с които ще се оформи временен кръг. Посочената стойност за изграждането на временното кръстовище е 360 000 лв. от бюджета на АПИ.

Вторият етап ще включва реконструкция на кръстовището. За реализирането му до края на годината ще се обявят открити процедури за избор на изпълнители на проектирането и на строително-монтажните работи.

Снимки и видео :Шофьори Несебър