Skip to content
Разказа  на шофьора катастрофирал на  кръговото тази сутрин

Разказа на шофьора катастрофирал на кръговото тази сутрин

Уважаеми съграждани,

Advertisements

Тази сутрин с моето семейство станахме участници в ПТП на така нареченото новоизградено кръгово на КПП Слънчев бряг /LIDL/

Ситуацията бе следната:
Пресичаме кръстовището от Кошарица към Свети Влас, като се движим в указаната пътна маркировка на ново очертаното кръгово.
В този момент от Варна идва засилен камион, който минава в права линия през кръговото и ни удря странично. ( не виня шофьора на камиона, за него няма никакви индикации, че има очертано кръгово)

Служителите на КАТ констатираха, че аз не съм спазил закона за движението по пътищата, заради това, че е трябвало да пропусна движещия се с предимство(камиона), че няма знаци за кръгово движение и че важат старите такива. Така да се каже, има цялостно направена пътна маркировка указваща кръгово движение, но се приема, че го няма и не важи.

Не обвинявам служителите на КАТ, те също бяха в недоумение за липсата на каквато и да е сигнализация!

Тук обаче се питам аз, а и всички присъстващи на инцидента, защо е позволено това очертание след като няма никаква допълнителна пътна сигнализация и организация на движение ?
Кой позволява да се чертаят свободно маркировки, които не важат?
Ако това е обект в ремонт или ново строителство, защо няма никакви табели, които да го обозначават ?

Само за два часа след нашата катастрофа, можеше да се случат поне още 30 такива, заради това, че хората просто не знаят как да преминат.
Това е ясен знак, че проблема е огромен и не се корени в тълкуването на закона за движение по пътищата, а от институцията, която е отговорна за изграждането на това кръгово.

Вие, институциите, имате късмета че не се случи най-лошото, но също така и шанса да поправите глупостите, които сте надробили!

Алчността за власт и пари погубват хората, но защо невинните да плащаме за вашите амбиции?

Ние от наша страна благодарим на всички, които се отзоваха сутринта и направиха кошмара за нас и децата малко по-лек!

Бъдете здрави ! 🍀