Skip to content
17 души са задържани в Бургаско за купуване на гласове

17 души са задържани в Бургаско за купуване на гласове

17 души са задържани в Бургаско за купуване на гласове 13 дни преди местния вот, съобщиха от полицията в Бургас. Мащабна акция срещу купуването на гласове започна тази сутрин.

Advertisements

Образувани са 9 досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Бургас. Издадени са и два протокола за полицейско предупреждение. Акцията обхвана територията на Бургас, Руен и Сунгулраре. Освен частни адреси, се претърсват и магазини, и пунктове за продажба на черни и цветни метали.

От рано сутринта полицията блокира бургаския кв. “Горно Езерово”. От няколко адреса изведоха петима задържани по подозрение в изборна търговия.Схемите са основно даване на кредит или осигуряване на хранителни и продукти в магазини и по някакъв друг начин ангажиране на хората с финансова страна, така че да могат в един удобен момента да бъдат използвани, ангажирани с гласуване за определени партии”, каза комисар Марин Димитров, началник отдел “Охранителна полиция” към ОД на МВР в Бургас, цитиран от БНТ.

Полицията проверява, както жилищата на заподозрените, така и автомобилите, които използват семействата. Под прицел на проверките са и хранителните магазини в близост.

Жителите на квартала отричат да се гласува срещу заплащане.