Skip to content
Meteo Bulgaria: Не просто циклон, идва нов черноморски ураган

Meteo Bulgaria: Не просто циклон, идва нов черноморски ураган

През следващите 48 часа, под влияние на циклон през Егейско и Черно море, обстановката у нас ще се усложни. Над цялата страна ще духа бурен север и северозападен вятър, който в подбалканските котловини ще се прояви като падащ ”Бора” с ураганни пулсации. Пориви до 120-150 км/ч. се очакват и по крайбрежието ни, а вълните ще са с височина 5-7 метра.

Advertisements

В източната половина от страната валежните количества ще са и най-значителни – до 80-100 л/кв.м. като се повишава рискът от локални разливи и наводнения. Възможни са гръмотевици!

По високите полета на запад и югозапад още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг, но основните валежи ще са в процес на спиране, след което ще продължават с паузи и краткотрайно.

В събота вечерта и през нощта срещу неделя в Централния и Източния Предбалкан, из Лудогорието и в Странджа ще се трупа снежна покривка по втора порция интензивни валежи от оклюзия. По проходите и в хълмистите релефи на Североизточна България и Източна България виелици!

Апелираме всички шофьори да са с изострено внимание на пътя и да са с пригодени за зимни условия автомобили, особено ако им предстои неотложно пътуване във високите части над 1000 метра надморска височина, където ще има и заледявания.